Menu
18 Oct
2013
Scris in categoria: Monden
De    Nu sunt comentarii

Senzaţionalul spam mioritic

M-am săturat de aurolaci. Că umblă pe afară sau se tolănesc să doarmă liniştiţi pe bănci, hai, treacă-meargă, poţi chiar să te “distrezi”. De exemplu, i-am văzut într-o zi pe doi băieţi de la poliţia comunitară dând cu spray după un aurolac să-l alunge şi-ăla nu se dădea dus, dar pulverizarea sprayului s-a fâsâit purtată de vânt către e o doamnă din staţia de autobuz. Bineînţeles că a ieşit circ şi doamna avea dreptate.

spamIeri era un aurolac în autobuz. L-am văzut târziu, că altfel coboram, dar se închiseseră deja uşile. Am zis că mor cu zile când am văzut femeile din preajmă afişând o o paloare verzulie de la mirosul care se isca din împuţitul ăla.
(Vă avertizez că urmează imagini care vă pot afecta la stomac – pfuai, ce frumos am zis, sunt mai tare ca ăştia de la televizor!!)
Ţineam deci strâns maţele în hăţuri şi astea mă ascultau aproximativ docile, dar …
(păzea!deja urmează imagini care vă pot afecta acustic şi dacă mai scriu şi cu galben paranteza asta, risc să mă asemănaţi cu un ziar-site de ştiri, ca aici !!!)
…ar fi fost şi mai bine dacă nu aş mai fi auzit înghiţitul în sec al don’şoarei din dreapta mea – ştiţi voi, ca atunci când, din motive de graviditate sau de mahmureală, încerci să-ţi trimiţi voma stânga-mprejur cu jumătăţi de horcăială.

Cu chiu cu vai am reuşit să mă abţin până la destinaţie.
La muncă am încercat să uit de toate relele în faţa unei ceşti de cafea, dar în timp ce sorbeam încântată lichidul fierbinte, un coleg a început să se plângă altui coleg că nu reuşeşte să scape dintr-o relaţie nasoală, discuţie care mi-a acrit uşurel feng-shui-ul. El povestea plin de necaz, iar eu nu reuşeam să citesc nici măcar un titlu de ştire mai normal – pentru că pe cele senzaţionale le evit din pricipiu – fără să nu-mi apară câteva reclame colorate în ochi care să mă urmărească pe pagină ca-n western, şi nu puteam să dau un click aiurea fără să risc să intru pe alte câteva site-uri păguboase gen bile sau XXX. Să fim înţeleşi.

Spam_thumb.2290Cică dacă ţi-ai dat consimţământul să primeşti veşti de pe un site, se cheamă că cele 20 de mailuri pe care le primeşti pe zi de la acel site nu sunt spam. Adică dacă ai zis o dată DA, nu mai scapi, te-ai legat pe vecie, nu există divorţ. Îmi priveam colegul pe deasupra monitorului şi îmi era milă de cazna lui de acasă, dar mai milă mi-era mie de cazna mea de pe internet. Ca să nu mai zic de sms-urile de la operatorul de telefonie mobilă, care mi-au umplut căsuţa de mesaje câştigătoare!
Seara, în drum spre casă, nici n-am apucat să mă urc bine în tramvai că s-a aruncat şi un aurolac în urma mea, iar uşile s-au închis.

Un bărbat a început să ţipe la împuţitanie:
– La prima te dai jos sau te calc în picioare! Dă-te dracu’ jos, chiar vrei să murim?!
Tramvaiul a deschis uşile la prima şi pentru că aurolacul nu se clintea, ci se ţinea strâns de punga lui din mână, bărbatul s-a ţinut de cuvânt, s-a ridicat de pe scaun şi l-a luat la şuturi.
Aurolacul a coborât bălmăjind indescifrabil.
Între timp, pe scaunul pe care stătuse bărbatul s-a aşezat o femeie.

Începusem să respir coerent, să mi se aerisească plămânii şi creierii şi taman mă gândeam: “Uite domne, ce bine e să vezi că oamenii nu tolerează spamul jegul şi iau atitudine pentru binele societăţii. Lucrurile se îndreaptă spre bine.”
Şi când am terminat de gândit gândul frumos şi bun, bărbatul s-a apropiat de scaunul lui şi i-a spus femeii care i-l ţinuse cald:
– Doamnă, nu vă supăraţi, ăsta e scaunul meu!
Femeia s-a ridicat şi spiritul cavaleresc a făcut infarct undeva în cer.

Articol scris de Mixy

 

Și, ce părere ai?